Frontpage

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Lessen en studie

De school opent 's morgens de deuren vanaf acht uur.
De lessen vangen aan om 8.30 uur en eindigen op maandag en dinsdag om 16.50 uur en op donderdag en vrijdag om 16.00 uur. Op woensdag eindigen de lessen om 12.00 uur.

Er is een middagpauze van 12.05 uur tot 13.15 uur.

Enkel als je in Torhout woont of er bij familie terecht kan, kan je de school verlaten om thuis het middagmaal te nemen.
Woon je niet in Torhout, dan blijf je op school. Je kan dan een warme maaltijd nemen in het schoolrestaurant of je brengt je boterhammen meebrengen. Je kan bij de studiemeesters ook een broodje bestellen.

Voor de leerlingen die op school blijven, is er tijdens de middagpauze een ruim aanbod aan ontspanningsmogelijkheden.
Je kan vrij sporten (voetbal, basketbal of volleybal) of je kan deelnemen aan de interklassencompetitie. Er is een grote collectie aan stripverhalen en tijdschriften. Of waarom eens niet een gezelschapsspel spelen uit het ruime aanbod dat op de afdelingen ter beschikking staat? In de derde graad kan je piano spelen en zijn er zelfs gitaren ter beschikking.

Heb je nog wat werk of wil je een of opzoeken, dan kan je ook 's middags terecht in het openleercentrum. Daar vind je behalve 61 computerterminals ook kranten, tijdschriften, boeken en dvd's. Eén middag per week kan je aan de relaxatielessen deelnemen waar je ondermeer je faalangst onder controle leert krijgen.
Op maandag, dinsdag en donderdag kan je van 17.20 uur tot 18.50 uur avondstudie volgen. Die avondstudie is facultatief. Er zijn afzonderlijke studiezalen per leeftijdsgroep en voor externe en interne leerlingen. Als je moeilijk zelfstandig kan studeren, volg je het best avondstudie want er is toezicht van een studiemeester.
Op donderdag is er voor de leerlingen een opvangstudie voorzien tussen 16.00 uur en 16.50 uur. Op vrijdag kunnen leerlingen die niet onmiddellijk met het openbaar vervoer huiswaarts kunnen pendelen, opvangstudie volgen tot 18.00 uur.

Ga naar boven