Frontpage

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Een eigen thuis binnen het grotere complex

Het College heeft zijn eigen schoolcultuur. Dat komt omdat de leerlingen van de tweede graad en van de derde graad een aparte thuishaven hebben met eigen gebouwen, aparte speelplaatsen en studiemeesters. Dat komt de eigenheid van de bovenbouw van het ASO ten goede.

Binnen dat geheel vormen de tweede en de derde graad nog eens afzonderlijke leefgroepen wat meer aangepaste initiatieven mogelijk maakt.

Blok 9, de thuishaven van de derde graad, is een frisogend modern schoolgebouw dat recent volledig werd vernieuwd. Alle lokalen werden uitgerust met multimedia: dataprojectie, geluid, internetverbinding, ... Er werd ook een openleercentrum voorzien.

Recent werden eetzaal en studiemeesterslokaal in blok acht, waar de leerlingen van de tweede graad thuis zijn, omgetoverd tot fris ogende ruimtes: het Atrium (eetzaal en leefruimte) en De Plek.

Het nieuwe labocomplex – centraal ingeplant in de Torhoutse campus - bevat 10 grote en modern uitgeruste klaslokalen: 4 voor de vakken chemie, 3 voor biologie en 3 voor fysica, met daarnaast voor elk vak een preparatielokaal.

Het samenbrengen van 10 goed uitgeruste wetenschapslokalen met heel wat voorzieningen voor laboratoriumproeven en de integratie van moderne media (aanwezigheid van terminals in elk lokaal en dataprojectie) moet het wetenschapsonderwijs in onze school extra troeven bieden. Onder de labo's bevindt zich een overdekte fietsenbergplaats voor 1000 fietsen.

Ga naar boven