3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Comenius - Polen 2012

De volgende  leerlingen uit klas 604 verbleven van 5 tot 9 maart in Poolse gastgezinnen: (vlnr:) Mieke Vandierendonck, Magali Bruneel, Maïté De Corte, Sharona Vanhevel, Céline Decock en Maike Vandendriessche. De begeleidende leerkrachten waren de leraars Duits Luc Baert en Peter Verhelst.

DEELNEMERS TORHOUT

Enkele punten van het programma:

  • Officiële begroeting door burgemeester.
  • Poolse les.
  • Sport en spel met gemengde teams “auf Deutsch”.
  • Rondleiding in Bydgoszcz en bevestiging van 6 hangsloten aan de operabrug met de inscriptie: “ Über sieben Brücken musst du gehen”, als “eeuwig aandenken”.
  • Een voorstelling rond de internationale vrouwendag door de Poolse leerlingen.
  • Scrabbletornooi in het Duits en quiz rond Polen.
  • Workshop ergotherapie in dagverblijf voor mensen met een beperking.

DSC07792

Enkele reacties :

"Polen is een mooi land, de inwoners zijn zeer vriendelijk en gastvrij, en ik ben enkele internationale vriendschappen rijker."

"Ik zou een weekje bij Filip Kotyński wonen. Ik werd meteen opgenomen in het gezin. De eerste gesprekken verliepen wat stroef, maar gelukkig kon een woordenboek en google translate hier wat bij helpen. Al gauw werden er leuke anekdotes verteld en werden fotoboeken uit de kast gehaald."

"Na een korte verwelkoming werden we verwacht voor onze eerste les: Pools. We leerden enkele basiswoorden zoals dzień dobry (goedemorgen), dziękuję (dank u), przepraszam (sorry) en nog vele andere."

"Pools is een compleet andere taal met een moeilijke opeenvolging van medeklinkers."

"Ik heb veel gebruik moeten maken van mijn talen waar ik wel blij om ben. Het was zeker een goede oefening. We hebben Duits, Engels, Frans en ook wel een beetje gebarentaal moeten gebruiken."

IMG 3636

"De communicatie in het gastgezin vond ik heel vlot verlopen! In het begin was het misschien wat nadelig dat Edyta Engels sprak en haar zus Ilona Duits. Ik had wat moeilijkheden met het switchen van taal."

"Deze ervaring zal me zeker bijblijven. De gastvrijheid en de vriendelijkheid van die mensen daar zal ik zeker niet vergeten."

"De laatste avond in mijn gezin was er een om nooit meer te vergeten. .... Ik was voor hen een echte dochter geworden en zo voelde het ook voor mij."

"Ik had een onvergetelijke week achter de rug en ik had er een 2de familie bijgekregen die ik nu moest achterlaten. Het afscheid viel zwaar en moesten traantjes weggepinkt worden"

"Ik vond de volle vijf dagen in Polen een hoogtepunt in mijn leven."

Het volledige fotoalbum vind je hier

IMG 3520

Vastival & Music for Life 2020

Vastivallogo210

ergenslangsdelijn210

klik voor alle info!

Schoolbrochure 2020

klik telkens voor meer info!

BROCHURE 2020

Brochure Sint Jozef web2016 240

eramuspluslogo

 

buurklassenmenu

 

Negenblauw250
Mediumblauwwit250

CLIL aanbod

clil210

Ga naar boven