3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Brussel-X 5 humane wetenschappen

Op 23 april trokken we met 65 leerlingen en 6 begeleidende leerkrachten van 5 humane wetenschappen voor een driedaagse naar Brussel. Een programma met 40 keuzeactiviteiten. We logeerden in de jeugdherberg de Waterman. Deze culturele uitstap is één van de hoogtepunten van de vijfdes.

brussel-x 19
We pakken onderwerpen aan die gelinkt zijn aan de richtingsvakken gedragswetenschappen, cultuurwetenschappen, geschiedenis, esthetica, muzikale opvoeding en plastische opvoeding. Dus over media, sociologie, politiek, ethiek, film, muziek, kunst, actualiteit, ... De leerlingen ontwikkelen er hun sociale vaardigheden: zelfstandig leren werken, contacten leggen, samenwerken, buiten het vertrouwde (rurale) milieu treden, in groep leren werken, ... via het afnemen van Franse enquêtes over 'wat eet je?'.

Naast een aantal 'klassiekers' zoals de Munt, Bozar, het muziekinstrumentenmuseum, het Vlaams parlement leggen we een aantal eigen accenten. In diverse wandelingen doorkruisen we volkse buurten en we bekijken originele interieurs van restaurants, art deco cafés, winkels, hotels, ... en maken een tour van originele multiculturele winkels. Het sociale luik bestaat uit een bezoek aan de multiculturele wijk Kuregem, jeugdcentrum Chicago en het Klein Kasteeltje. 18 leerlingen geven les in een lager schooltje in Anderlecht en de Marollen (en francais).

Het avondprogramma bestaat uit opera in Munt, tango in Bozar, optredens in de Botanique en de AB. Boeiend.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.

brussel-x 09

Vastival & Music for Life 2020

Vastivallogo210

ergenslangsdelijn210

klik voor alle info!

Schoolbrochure 2020

klik telkens voor meer info!

BROCHURE 2020

Brochure Sint Jozef web2016 240

eramuspluslogo

 

buurklassenmenu

 

Negenblauw250
Mediumblauwwit250

CLIL aanbod

clil210

Ga naar boven