Frontpage

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Music for Life 2018 voor Banglabari

Werkgroep Negen en de leerlingen en personeel van de derde graad ondersteunen in 2018 Banglabari vzw. Van 5 tot 9 maart wordt de studiezaal omgetoverd tot een Bengaalse radiostudio waar leerlingen plaatjes kunnen aanvragen, waar elke klas uitgedaagd wordt een actie te voeren en waar de directeur de leerlingen uitdaagt om iets spectaculairs te doen.

Lees meer...

Music for Life 2018 voor Bangladesh in de 3de graad

In maart organiseert werkgroep Negen haar jaarlijkse Music for Life actie in de 3de graad. Dit jaar steunen ze Banglabari vzw met haar projecten in Bangladesh. Drie leerlingen (Kato De Cock, Hade De Decker en Jana Peel) trokken vorig jaar immers op fietsinleefreis samen met leerkracht Rik Cloet en oud-leerkracht Luc Descheemaeker. Met foto's, dagboekfragmenten, interview, videomateriaal en veel persoonlijke getuigenis vertelden ze honderduit over de schoonheid én de problemen van Bangladesh. Je kon een speld horen vallen in de feestzaal... De klassen werden uitgedaagd om elk een eigen actie te organiseren om centen te verzamelen voor het fairtrade borduuratelier Asha en het huizenbouwproject in Bangladesh. Dat het geld zinvol besteed is in een duurzaam model hebben deze inleefreizigers met eigen ogen mogen zien. Een beklijvend getuigenis.

Lees meer...

Music for life 2018 - Het project "Banglabari vzw"

Op onze school leeft de warme traditie om engagement concreet te maken. Al jaren proberen we, in de tweede graad met Vastival, in de derde graad met een eigenste Music-for-life-actie tijdens onze eigen warmste week (in maart), een structureel verschil te maken voor mensen in Palestina, Guatemala, Brussel, Brazilië, Haïti, Nepal, Ivoorkust en Bangladesh.

Lees meer...

Vastival & Music for Life 2020

Vastivallogo210

ergenslangsdelijn210

klik voor alle info!

Schoolbrochure 2020

klik telkens voor meer info!

BROCHURE 2020

Brochure Sint Jozef web2016 240

eramuspluslogo

 

buurklassenmenu

 

Negenblauw250
Mediumblauwwit250

CLIL aanbod

clil210

Ga naar boven