3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Zuiddag 18 oktober - uitdagende job voor Jana en Jitse!

In het kader van het project Zuiddag "werken" middelbare schoolstudenten gedurende 1 dag bij een Belgisch bedrijf. Zij krijgen daarvoor een loon van 40 euro dat integraal naar een goed doel gaat. Jana en Jits uit 5de Humane Wetenschappen solliciteerden voor een heel bijzondere job!

Vijf jongedames-studenten (5e en 6e middelbaar) zullen dit jaar een ietwat uit de band springende job voor één dag hebben, en daarbij zijn twee leerlingen uit onze school! Jana Degrande en Jitse De Roo uit 5de Humane Wetenschappen gaan niet aan de slag in een winkel, een bedrijf of een kantoor. Zij draaien een vroege shift bij luchtvaartmaatschappij Jetairfly samen met Liselot Tack (Sint-Niklaas), Elène Doulgeropoulos (Wezembek-Oppem) en Louize Bruning (Lennik).

Op donderdag 18 oktober gaan ze vanaf 02u30 aan de slag aan de Jetairfly-onthaalbalie (in de vertrekhal 2 van Brussels Airport), waar ze de reizigers bijstaan en informeren, vooraleer ze inchecken. Wanneer de check-in afgerond is, reppen ze zich zelf naar het vliegtuig. Om 6 uur stijgen ze – als observator – op aan boord van het vliegtuig naar Alicante (Spanje). Echt meewerken in de shift van het cabinepersoneel zit er voor hen niet in. Daarvoor is de job te zeer gereglementeerd en onderhevig aan een lange en veelzijdige opleiding. Ze krijgen wel een blik achter de schermen in de galley van het vliegtuig (de keukenblokken, waar de cabinepersoneelsleden de dranken en maaltijden voorbereiden). En ook een bezoek aan de cockpit staat op het programma.

Rond de middag landen ze terug in Brussel, waarna ze samen met een Jetairfly-collega van het Ground Support team een rondleiding achter de schermen krijgen op de luchthaven.

Geen 9-to-5 job dus, maar een unieke ervaring voor een jongedame van die leeftijd. Een ervaring met een sociaal kantje, via de steun aan het project in Venezuela.

DSCN0421-001
V.l.n.r. Liselot Tack, Jana Degrande, Jitse De Roo en Elène Doulgeropoulos.
Louize Bruning ontbreekt op de foto.

De vijf jongedames werden volgens het first in first served principe geselecteerd uit 20 kandidaten die spontaan solliciteerden voor een job voor één dag.

Vastival & Music for Life 2020

Vastivallogo210

ergenslangsdelijn210

klik voor alle info!

Schoolbrochure 2020

klik telkens voor meer info!

BROCHURE 2020

Brochure Sint Jozef web2016 240

eramuspluslogo

 

buurklassenmenu

 

Negenblauw250
Mediumblauwwit250

CLIL aanbod

clil210

Ga naar boven