3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Blok 9 zingt voor het klimaat op 26 oktober

Op 26 oktober zullen nu al 500 scholen met maar liefst 200.000 leerlingen 'Do it Now' zingen tijdens Sing@school. Ook onze school doet mee. Nic Balthazar (regisseur) presenteert op 20 november namens 11.11.11 en de Klimaatcoalitie de finale Sing for the Climate clip aan u allen.

De politici zullen hem zien in het Federale parlement zodat ze onze eisen voor concrete maatregelen om de klimaatverandering aan te pakken nog eens duidelijk horen. Tussen 20 en 26 november trekt 11.11.11. met de specifieke politieke eisen langs de verschillende ministers en beleidsniveaus om ook aan hen jullie stem te laten horen. Begin december wordt op de klimaattop in Doha de clip aan de wereldleiders en aan andere landen ter inspiratie getoond om een eigen Sing for the Climate te organiseren zodat we nog luider kunnen klinken. Het is onze droom om Sing for the Climate wereldwijd te verspreiden zodat de hele wereld 'Do it Now' kent en alle politici op de hoogte zijn van onze klimaatbezorgdheid.

Maar waarover gaat het?
Door de toename van CO2 uitstoot de komende 100 jaar zal in Europa winters verdwijnen, het weer wordt extremer, gletsjers krimpen, het noordpoolgebied smelt, de zeespiegel stijgt van 9 tot 90 cm, kustgebieden overstromen, eilanden in de Stille Oceaan verdwijnen, bestaande koraalriffen, mangrovemoerassen en lagunes zullen verdwijnen, gevolgen voor het dierlijk leven op aarde: velen verdwijnen, broed- en bloeiseizoenen verschuiven, meer stormen. Kortom veel ellende.

We zitten nu op het kanteljaar 2012. Politici kunnen het verschil maken. We kijken met ons allen speciaal naar de VS, China en Indiƫ... 'Do it now'.

singforclimatebrugge(Foto van de actie in Brugge - Ph.Hinnekint)

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven