3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Welzijnszorgviering en soepstop

In de derde graad was er vorige week een adventsviering over Welzijnszorg. Enkele mensen van Welzijnsschakel De Klapdeur uit Torhout kwamen getuigen over de realiteit van armoede in onze eigen stad.

Welzijnszorgviering 3Niet alleen het confronterende cijfermateriaal, 1 op 7 van de Belgen leeft in armoederisico, maar vooral het levensecht getuigenis van mensen uit Torhout maakte een sterke indruk op leerlingen en collega's. De moeilijkheden en het kluwen aan problemen die een arme ervaart werden heel concreet, maar ook het belang van plaatsen als Welzijnsschakel De Klapdeur waar armen echt tot hun recht komen en meetellen. Rik Cloet riep op om van de advent een echte bekeringstijd te maken, om te zien wat er gaande is in onze maatschappij en in bijbelse traditie profetische woedend te worden over dit onrecht.

Maar als er 1 op 7 mensen in armoede leven... dan zijn er 6 die achter hen staan en kunnen steunen en helpen. Na deze viering is de soepstop die werkgroep Negen de hele week georganiseerd heeft niet zomaar een heerlijk smakende tas soep maar vooral een blijk van solidariteit met de armen in deze adventstijd.

Welzijnszorgviering 2

 

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven