3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Terugblik op de Ecoweek in de derde graad

Werkgroep Negen organiseerde een ecoweek in de derde graad. Een terugblik...

Klik telkens op een foto om het volledige fotoalbum te zien! Eco wieltjesdag 02

Liefst 3 klassen halen NUL uitstoot tijdens Wieltjesdag

Klassen 602a, 603a en 603b transporteerden zich voor 100% ecologisch naar school (te voet, fiets, bus of trein). Deze 3 klassen krijgen een originele klasfoto. Een onschuldige 'kinderhand' lootte klas 603b uit voor een VIP-behandeling tijdens de veggiedag. Wieltjesdag, het liep gesmeerd...

Eco lowimpactman 07

'Stop met klagen' is de boodschap van Steven Vromman, beter gekend als de 'low-impact-man'. Uit eigen ervaring probeert hij ons duidelijk te maken dat er heel veel manieren zijn om goed te leven met een kleinere impact. In een monoloog onder de noemer eco-comedy gaat hij op hij op zoek gaat naar duurzame oplossingen voor de huidige milieuproblematiek.

Goed leven ... binnen de grenzen van één planeet. Het is mogelijk.

Eco schevetafel 38

Opstand in het vluchtelingenkamp

Tijdens de ecoweek werden 100 maaltijden geserveerd: 5 voor de superrijken (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, aangepaste wijnen), 27 voor jan modaal in de rijke wereld (soep, spaghetti), 3 voor de armen in de rijke wereld (soep, brood, smeerkaas), 45 voor de derde wereld (rijst, groentjes) en 20 voor het vluchtelingenkamp. De vluchtelingen kregen wel eten, maar moesten wachten... Maar hun geduld geraakte op. Ondanks de goed georganiseerde politiemacht konden de vluchtelingen uitbreken. Eten werd gestolen. Getrek en gesleur. Chaos. Maar ze werden teruggedrongen in hun kamp. De rijken konden verder eten en jan modaal was aan zijn dessert toe. Door een tyfoon werd een tafel van Indonesië naar het vluchtelingenkamp gestuurd. De armen in België droegen de gevolgen van de opwarming van de aarde. Hun slechte huizen konden de hevige regenval niet trotseren en hun kelders liepen onder. Het leven zoals het is?

Eco veggiedag 07

Veggiedag

In het schoolrestaurant serveerden ze een vegetarische maaltijd en in het Forum konden de leerlingen proeven van een veggiehapje en alternatieven voor op de boterhammen. Eén dag geen vlees is immers een wereld van verschil!

Vastival & Music for Life 2020

Vastivallogo210

ergenslangsdelijn210

klik voor alle info!

Schoolbrochure 2020

klik telkens voor meer info!

BROCHURE 2020

Brochure Sint Jozef web2016 240

eramuspluslogo

 

buurklassenmenu

 

Negenblauw250
Mediumblauwwit250

CLIL aanbod

clil210

Ga naar boven