3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Aanleg heemtuin

Het Sint-Jozefsinstituut-College van Torhout gaat helemaal ECO met de aanleg van een heemtuin in samenwerking met de leerlingen van de Middenschool St-Rembert.

Momenteel loopt in de derde graad van het Sint-Jozefsinstituut-College de ECO-week. Daar lees je elders zeker meer over.
Maar er is meer Eco-nieuws te melden. Samen met de leraars en leerlingen van de Middenschool St.-Rembert wordt er een heemtuin aangelegd aan de achterzijde van blok negen.

heemtuinEen heemtuin is een aangelegde tuin, tenminste wat de structuur betreft. Wat de gewassen betreft, vind je in een heemtuin hoofdzakelijk inheemse wilde fauna en flora. Hierdoor moet men zoveel mogelijk de interactie van cultuur vermijden.

Een heemtuin was oorspronkelijk bedoeld als educatief project, voor het bestuderen van fauna en flora. Hier bij ons zal het ook de bedoeling zijn dat de heemtuin als hulpmiddel gebruikt wordt in de lessen biologie, natuurkunde of gerelateerde lessen.

In de eerste fase maakte leerkracht Bart Vanderveken een ontwerp. Vervolgens zullen er een aantal structurele werken plaatsvinden. Er zal een grasbuffer tussen het gebouw en de tuin aangelegd worden. Verder wordt er een poel gegraven en wordt er een omheining van gevlochten wilgentenen geplaatst. De poel en de wilgentenen kaderen ook in het ontwateren van het perceel.

In een volgende fase zal de EC- of voedingstoestand van de bodem gecontroleerd worden. Heeft deze een te hoge EC, dan zullen we moeten verschralen. Dit kan gebeuren door een graangewas in te zaaien of door een intensief maaibeheer toe te passen. Vervolgens laten we groeien wat groeien kan en zullen we via selectie de heemtuin een kans geven.

Let wel, het zal eerst lelijker worden alvorens het mooier wordt!

heemtuin2

 

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven