3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Ecoweek in de derde graad van 30 september tot 4 oktober

Werkgroep Negen organiseert deze week voor de allereerste keer een ecoweek in de derde graad. We zijn ervan overtuigd dat persoonlijke keuzes het verschil kunnen maken bij het streven naar een betere ecologische toekomst voor onze planeet. De toekomst begint met de eerste week van oktober!

Dia7

Kom op maandag al skatend, te voet, skeelerend, met het openbaar vervoer, met de fiets naar school en parkeer je aan blok 9 of toon je trein of busabonnement bij het binnenkomen. De klas met de kleinste CO2 uitstoot belonen we met een originele klasfoto én een vip-behandeling op donderdag veggiedag!

KLAS 606 had de kleinste CO2 uitstoot en 'wint' deze dag! Proficiat!.
Fotos vind je hier.

Lees hier het verslag

Dia10

Dinsdag organiseren we een scheve tafel in het forum. Een maaltijd over de ongelijkheid in de wereld. Het lot bepaalt je plek in de wereld en wat je op je bord (als je al een bord hebt...) krijgt. De 100 tickets zijn ondertussen al de deur uit met dank aan klas 505 die dit mee organiseert.

Lees hier het verslag

Dia12 Ook op dinsdag krijgen de wetenschappers een lezing over Ecosystemen. Want het kan nooit kwaad om los van slogans en toogpraat serieuze kennis over ons ecosysteem op te doen!
Dia13

Donderdag is Veggiedag. In het schoolrestaurant is er een vegetarische maaltijd voor 5 en 6 en in het Forum proef je een veggiehapje en alternatieven voor op je boterhammen. Eén dag geen vlees is immers een wereld van verschil!

Lees hier het verslag

Dia15

Ook op donderdag gaan de leerlingen van het 5de jaar economie op excursie en ondernemen ze zelf ook actie! In de voormiddag bezoeken ze het verdeelcentrum van de kringwinkel in Ingelmunster en MIROM, de verbrandingsoven in Roeselare. Na het middagmaal is het tijd voor actie in samenwerking met stad Torhout en centrum Virgo Fidelis in Groenhove, Torhout. 

Lees hier het verslag

Dia16

Vrijdag is Swapdag. Door te ruilen gaan we letterlijk consuMINDEREN. Elke leerling kan 3 kledingstuken binnenbrengen (of accessoires à volonté) en krijgt in ruil swapbonnetjes. Vrijdag kunnen ze met die bonnetjes winkelen in onze swapshop. Zin in een ander trui of broek, klaar voor een total make-over? Kom naar onze swapshop!

Lees hier het verslag

 

 

Johan Sabbe schreef in de Weekbode van 27 september een mooi artikel over onze Ecoweek. Je kan het hier nalezen!
(klik om het te downloaden in pdf)

deweekbode27septemberklein

 

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven