3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Wereldwinkelontbijt als welkom voor 233 vijfdes

Ze schuiven nog wat onwennig aan… die 233 vijfdes. Ze komen van Torhout, maar ook van Kortemark, Koekelare, Diksmuide en soms van nog verder. In het forum staan de tafels niet zoals gewoon, maar in formaties. Grote klassen dit jaar. Het ruikt er naar verse koffie en chocolade. Nee, zo worden leerlingen niet elke dag verwend. Maar deze ochtend kan het wel. Een ontbijt met vers brood, choco, chocolade, bananen, cruncho en fruitsap uit de wereldwinkel. Op een onderlegger prijkt een foto met 16 leerkrachten: werkgroep NEGEN. Een rustige woensdagochtend om mekaar beter te leren kennen, kennis te maken met fair trade en met het jaarprogramma van werkgroep Negen. (ph)

Lees meer...

Music For Life 2017 ten voordele van Shree Melamchi Gyang Lower Secondary School in Melanchi Ghyang NEPAL

De derde graad van het Sint-Jozefsinstituut-college te Torhout ondersteunt in 2017 een plattelandsschool in Nepal met een eigen versie van Music For Life. Na een succesvolle editie van 2016 (we haalden toen €17.000 op voor een cacaocoöperatie in Ivoorkust, partner van Oxfam-Wereldwinkels) gaan we voluit voor onderwijs. Een thema waar Torhout een goede en lange traditie en ervaring mee heeft.

Lees meer...

Werkgroep Negen - wie zijn we?

De paradox van onze tijd:

'Nooit waren we zo vrij. Nooit hebben we ons zo machteloos gevoeld'.

Soms heb je een gevoel van onmacht over maatschappelijke problemen waar je als jongere geen vat op hebt. Er is de gapende kloof tussen rijk en arm in binnen- en buitenland, de opwarming van de aarde, de grove schendingen van mensenrechten, enz.

Lees meer...

Welzijnszorgviering en soepstop

In de derde graad was er vorige week een adventsviering over Welzijnszorg. Enkele mensen van Welzijnsschakel De Klapdeur uit Torhout kwamen getuigen over de realiteit van armoede in onze eigen stad.

Lees meer...

Werken voor jongerenproject in Nicaragua

Klassen 501, 503a en 508 ruilden donderdag 22 oktober de schoolbanken voor een dagje werken. Ze gingen op zoek naar een job en hun loon van de dag schonken ze aan een jongerenproject in de cacaoteelt in Nicaragua.

Lees meer...

Pagina 1 van 7

Vastival & Music for Life 2020

Vastivallogo210

ergenslangsdelijn210

klik voor alle info!

Schoolbrochure 2020

klik telkens voor meer info!

BROCHURE 2020

Brochure Sint Jozef web2016 240

eramuspluslogo

 

buurklassenmenu

 

Negenblauw250
Mediumblauwwit250

CLIL aanbod

clil210

Ga naar boven