3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Met een delegatie naar de klimaatdag in Oostende

Met 11 enthousiaste leerlingen trokken we naar Oostende voor de klimaatdag georganiseerd door MOS. In de voormiddag kregen we informatie over concrete klimaatacties op scholen. De Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck gaf zijn visie op hoe we klimaatveranderingen best aanpakken. Samen met ongeveer 700 leerlingen en zo'n 500 ambtenaren, burgemeesters en schepenen werd 's middags op het strand aan het Kursaal van Oostende 'Clap for the climate' opgenomen onder leiding van Nic Balthazar. Pieter Boussemaere stelde tijdens een klimaatlezing in de namiddag zijn 10 klimaatacties voor. Met een klimaatcomedy eindigde Veerle Malschaert de klimaatdag. Genoeg materiaal dus om in het College zelf concrete klimaatacties te organiseren!

Lees meer...

Macy Maertens behaalt eerste prijs op Taalwedstrijd Duits

Macy Maertens, zesdejaarsleerlinge economie-talen aan het Sint-Jozefsinstituut-College, heeft in de finale van Taalwedstrijd Duits, georganiseerd door de KU Leuven campus Brussel, de eerste prijs weggekaapt. Met haar presentatie bij de opgegeven stelling ‘Die Bundesrepublik Deutschland 1949-2019: eine Erfolgsgeschichte?’, oogstte ze lof van de jury voor de bijna foutloze en overtuigde manier waarop ze het publiek op sleeptouw nam en wist aan te tonen waarom Duitsland wel degelijk trots kan terugkijken op de voorbije 70 jaar. Het levert haar, met dank aan een paar Adidas-sportschoenen, een welverdiende en erg mooie taalstage van een maand in de Oost-Duitse universiteitsstad Jena op! Proficiat!

Lees meer...

604 (Ec-Mt) trok met een schitterend 'Puppenspiel' naar Eupen

Klas 604(Ec-MT) trok met een schitterend 'Puppenspiel' naar de kleuters van de Pater Damian Grundschule in Eupen, waar ze het beste van zichzelf gaven. De kleutertjes waren geboeid door de mooie poppen die onze leerlingen zelf maakten en door hun voortreffelijk Duitstalige poppenkast. Daarna trok klas 604 naar het Duitstalig Parlement waar ze een interessante rondleiding kregen. Ze sloten de dag af met een bezoek aan chocoladefabriek Jaques en een wandeling in Aachen. Moe maar supertevreden keerden ze 's avonds laat terug naar Torhout.
Herzlichen Glückwunsch zu dieser schönen Leistung!

Lees meer...

Pagina 1 van 2

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven