Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Slotviering "Aan alles komt een begin" - foto's online

Op dinsdag 29 mei brachten de leerlingen van 4 Humane Wetenschappen de slotviering van de 2de graad. Een bezinning van anderhalf uur met dans, muziek en beelden op basis van 'het lied van de aarde' van Huub Oosterhuis. Het werd een intense belevenis!

Het thema ‘mind the wor(l)d’ liep als een rode draad doorheen al onze mediumactiviteiten. En die wereld kwam soms hard als een mokerslag binnen, soms als een fijne belofte. Het was dan ook niet altijd evident om een gepast woord te vinden.

Er waren films als Captain Fantastic, Lion en The Human Flow. Eind oktober was er een alternatieve lesdag. Wie herinnert zich Vastival niet? Of de inzet van zoveel leerlingen tijdens de paasviering. We verdwaalden zelfs in verhalen. Om maar enkele activiteiten te noemen.
De actualiteit bewijst dat we nog lang niet klaar zijn met dit thema. Zal dat ooit kunnen?

‘Wij willen dat het zo is.
Wij hopen dat het zo wordt.
Wij denken dat het niet kan.
Wij zingen dat het zal zijn.
En als er liefde is, dan zal het, al kan het niet.
Dan kan het omdat het moet, omdat het zo niet meer kan.’

Deze zinnen uit het ‘lied van de aarde’ van Oosterhuis en nog vele andere mooie zinnen uit die tekst, samen met de 400 woorden die de leerlingen van de tweede graad kozen als antwoord op deze wereld, inspireerden de leerlingen van het vierde jaar humane wetenschappen. Ze gingen ermee aan de slag. Het resultaat: een bezinning van anderhalf uur met dans, muziek en beelden.

klik op een foto voor het volledige fotoalbum

slotviering 08

slotviering 13

slotviering 17

slotviering 26

slotviering 33

slotviering 43

 

Slotviering

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven