Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Vastival 2020 - Het project Pejes

pejeslogoDe NGO PEJES is opgericht in 2001. Het vormingscentrum in Ayomi, Dogbo is van start gegaan in juni 2010 met het aanbieden van een beroepsopleiding in snit en naad, haartooi, weven en het kleuren van stoffen voor meisjes tussen de 16 en 20 jaar. PEJES spoort in eerste instantie jonge meisjes op die buitenshuis gaan werken (heel vaak in buurland Nigeria), maar op die manier het slachtoffer worden van onmenselijke behandelingen, gedwongen werk, soms van een gedwongen huwelijk en heel vaak van mensenhandel.


Dit willen we in de toekomst zeker verhelpen! Na de beroepsopleiding kunnen de meisjes zelf aan de slag. Momenteel gaat de vorming door in een tweetal oude verlaten gebouwtjes die niet meer voldoen aan het groeiend aantal meisjes. De accommodatie blijft primair en biedt enkel een ruwe werkplek. Bedoeling is het centrum verder uit te bouwen. Concreet sparen we mee voor de bouw van een sanitair blok en meer slaapzalen. Maar ook de kwaliteit van de opleiding en het lesgeven zelf, met meer en ervaren lesgeefsters, is een uitdaging.

pejes2
pejes voorstelling

Op dinsdag 28 januari kwamen Henk Kindt en Stefaan Devarrewaere toelichting geven bij het project. Zij zijn ware Benin - en meer bepaald DOGBO - – kenners en namen vorige paasvakantie Caroline Lombaert mee naar Benin. Er werden beelden gemaakt waarin de studentes van PEJES ons verwelkomen. Kijk gerust eens mee onderaan deze pagina. In een 2de filmpje hoor je de directeur van de NGO aan het woord. In het derde filmpje maak je kennis met Pascaline en Mèdéssé: twee studentes die vertellen hoe ze bij PEJES terecht gekomen zijn.

Laat er geen twijfel over bestaan: onze bijdrage maakt een verschil! Via Henk en Stefaan zullen we concreet opvolgen wat er met onze bijdrage gebeurt.

 

Vastival & Music for Life 2020

Vastivallogo210

ergenslangsdelijn210

klik voor alle info!

Schoolbrochure 2020

klik telkens voor meer info!

BROCHURE 2020

Brochure Sint Jozef web2016 240

eramuspluslogo

 

buurklassenmenu

 

Negenblauw250
Mediumblauwwit250

CLIL aanbod

clil210

Ga naar boven