Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Vastival 2019 - estafette reglement

Hoofdzaak blijft de sponsoring. Het aantal ronden dat je loopt staat in functie daarvan. Dat is het eerste wat je moet begrijpen. Zonder sponsoring heeft het lopen weinig zin... Behalve dat het plezant is misschien... En toch hopen we dat je ook keihard je best doet om het doel van 200 ronden te bereiken. Hoe kan dat?

Het reglement.

Vooreerst 'de toeter'.

Hoor je de toeter: loop de rest van jouw ronde tot bij jullie 'box'. Daar hebben jullie als klas 'iets' op wielen staan. Niet gemotoriseerd. Lopen wordt rijden. Tot de toeter opnieuw klinkt. Dan rijd je die ronde uit en vanaf je box loop je weer verder.

De gekke tafel

Op de gekke tafel liggen voorwerpen. Je kan nu kiezen. Je loopt je ronde zonder gek voorwerp. Dan telt die ronde voor 1 ronde. Neem je iets van de tafel mee dan krijg je een bonusronde cadeau. Je mag slechts 1 voorwerp kiezen. En op is op. Na die ronde breng je het voorwerp terug naar de tafel. Rustig en ordentelijk. Bij onregelmatigheden word je bestraft met een strafronde. Klas 406 en 407 is zijn de baas. Hou hen te vriend...

 • er zullen allicht springballen zijn...
 • lippenstift: duidelijk... Je brengt lippenstift aan en loopt je ronde.
 • schoenen met hoge hakken... Je loopt je ronde of probeert dat tenminste...
 • een rondje touwtje springen.
 • met 2 in 1 binnenband. Voor deze ronde moet je natuurlijk met twee zijn..
 • een ronde te paard...
 • ... wie weet komen er nog wel bij... Je zal het wel begrijpen.

Iedereen 3 ronden

Wanneer elke leerling van jouw klas 3 ronden loopt krijg je 50 bonusronden zomaar cadeau. Grote klas of kleine klas, daar gaan we niet op letten. Alles heeft voor- en nadelen. Een grote klas zal het lastiger hebben om aan die drie ronden te geraken. Een kleine klas moet dan weer meer ronden per persoon lopen om aan die 200 te geraken...

Het springkasteel

Op het parcours staat een springkasteel.. Je zal altijd kunnen kiezen om ofwel doorhet springkasteel te lopen ofwel niet. Je moet er dus niet door. Erdoor lopen is louter plezant. Het levert geen extra voordeel op.

Maar je mag er niet door op schoenen. Die gaan in een rugzak. Als klas moet je dus ook voor een rugzak zorgen. Na de verrassing moet je jouw schoenen opnieuw dragen. Sanctie voor wie toch met schoenen in de verrassing gaat. Sanctie voor wie na de verrassing zonder schoenen doorloopt. De jury zal streng zijn.

 

Algemeen

 • De jurytafel: daar moet je altijd passeren. Om te tonen wie je bent op de fotolijst. Om te melden welk voorwerp je al dan niet meedraagt. Wie simpelweg doorloopt zonder zich te melden wordt niet meegeteld. Probeer geen tijd te verliezen aan die tafel. Zorg dat je vooraf weet wie jouw jurylid is.
 • 'box': langs het parcours zijn boxen.  't Zal allicht zo zijn dat je een box zal moeten delen met een andere klas. Wees vriendelijk voor elkaar. Verbroeder en verzuster.
 • Breng mee: iets op wieltjes en een rugzak. Zeker die rugzak is essentieel. Geen wieltjes… geen wieltjesronde voor jullie. Wat jammer zou zijn...
 • Je loopt allen, maximum per 2. Vanaf 3 is het niet meer veilig. Geheel verboden zijn natuurlijk volledige klassen. Die houden de anderen op.
 • Hou het veilig! Er zijn soorten onregelmatigheden. Wie het reglement omzeilt, wordt bestraft met een strafronde. Wie de veiligheid van een ander in gevaar brengt, gaat eruit. Gebruik uw verstand!
 • Luister goed naar de mededelingen!
 • Dans tussendoor!
 • Op het einde: foto per klas. Ga heel snel in positie staan! De fotograaf komt dan langs. Hoe sneller dit kan hoe vlugger we naar de feestzaal kunnen voor de volgende activiteit: de veiling.

 

Veel plezier…

namens 406 en 407

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven