Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Vastival 2018 - uitdieping in de lessen

Op dinsdag 16 januari was zuster Jo Ghyoot bij ons op school om te getuigen over het leven en het werk van de kleine zusters van Nazaret in het kamp en over de vele noden van de ruim 700 families die er wonen. Er is bv. een nijpend tekort aan melk(poeder), babyvoeding, ondergoed, schoenen, medicatie, geld om studenten naar school te laten gaan (vervoer, naschoolse opvang, boeken) en nog veel meer. Tijdens één van de vorige edities van Vastival hebben de zusters o.a. het inschrijvingsgeld en de handboeken van 77 kinderen kunnen betalen voor een volledig schooljaar. Laat er geen twijfel over bestaan: onze bijdrage maakt een verschil uit!

Dbayeh 01

Omdat wij het belangrijk vinden dat de leerlingen een inzicht krijgen in de Israëlisch-Palestijnse kwestie (de essentie van het conflict, de geschiedenis, de actualiteit, de vluchtelingenproblematiek in o.a. de buurlanden, een beter begrip van bepaalde termen enz.) worden hier twee extra lesuren aan besteed. Ook in bepaalde vakken worden specifieke onderwerpen behandeld zoals bv. de waterproblematiek in de lessen aardrijkskunde.

Daarnaast kunnen vrijwillige leerlingen én hun ouders/familieleden/geïnteresseerden ook komen luisteren naar de lezing van Ludo Abicht op donderdag 1 februari. Een echte aanrader! Klik hier voor meer info.

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven