Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Vastival 2018 - lezing Ludo Abicht op donderdag 1 februari

abichtLudo Abicht is filosoof, auteur en gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen. Hij studeerde Klassieke Filologie (Centrale Examencommissie), Germaanse Filologie (RUG) en Filosofie (Nijmegen, Tuebingen) en behaalde aan de universiteit van Cincinnati een Doctoraat in de Germaanse Letteren. Van 1971 tot 2001 doceerde hij aan de universiteiten van Antioch, Berkeley en Antwerpen, aan de Plantijn Hogeschool en het Conservatorium van Antwerpen. Hij publiceerde meer dan 20 boeken (dichtbundels, romans, essays over filosofie, ethiek, het jodendom, interculturaliteit en het Midden-Oosten) en schrijft regelmatig artikels in diverse tijdschriften.

‘Israël & Palestina. De kaarten op tafel’ is zijn laatste boek (2016) dat hij samen met Brigitte Herremans (arabiste en medewerker Midden-Oosten bij Broederlijk Delen) schreef. De auteurs keren, aan de hand van een historisch overzicht, terug naar de essentie van het conflict.

Tijdens de lezing schetst Ludo Abicht op een duidelijke manier een waarheidsgetrouw beeld van de situatie in Israël en Palestina: de problematiek, het ontstaan ervan, feiten en mythen, de situatie vandaag, tweestatenoplossing enz. Achteraf is er mogelijkheid tot vraagstelling en discussie.

Donderdag 1 februari, om 19 uur in het Atrium van blok 8 (= ingang feestzaal)
Sint-Jozefsinstituut-college, Bruggestraat 23, Torhout.
Parkeren kan op de parking van het zwembad. Ingang via de Sint-Jozefsstraat.

Deze lezing kadert in het project “Vastival” van de werkgroep Medium in de 2de graad.
De toegang is gratis. Organistorisch is het makkelijker om je komst te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Dankjewel.

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven