Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Vastival 2018 Film - Le cochon de Gaza op maandag 5 februari

Korte inhoud
Jafaar is een Palestijnse visser uit Gaza. Hoe hij ook zijn best doet, hij slaagt er niet in meer op te vissen dan wat oude schoenen, vuilnis en minuscule visjes. Tot hij op een dag een dik varken bovenhaalt... Als er echter iets is wat Palestijnen en Israëliërs gemeen hebben, is het hun afkeer voor varkens. Beide volkeren vinden het dier namelijk onrein en mogen het niet aanraken, laat staan opeten. Toch hoopt Jafaar een slagje te kunnen slaan met de verkoop van het varken. Maar wie in Gaza wil nu een varken kopen? Het dier zorgt ervoor dat Jafaar verwikkeld raakt in de meest onwaarschijnlijke situaties...


Gewonnen!
Le Cochon de Gaza won de publieksprijs én werd genomineerd voor Beste Film op het Internationaal filmfestival in Tokio, 2011. Hij won ook de César voor beste debuutfilm.


In de pers

  • "Le Cochon de Gaza brengt misschien een simplistische vredesboodschap en is bij momenten ruw uitgewerkt, maar de film heeft het hart op de juiste plek en verdient 90 minuten van ieders tijd." (B.Besserglik, The Hollywood Reporter)
  • "Met een schitterende Sasson Gabai in de hoofdrol is deze tragikomische film bij momenten hilarisch, gekruid met verrassende wendingen en een heuse ode aan de vrede." (F.Lemercier, Cineurope)
  • "Finaal regeert de eenvoudige, maar hoopvolle boodschap die de hele film uitademt: waarom kunnen we niet gewoon allemaal samenleven?" (Filmmagie)

 

Voor wie? alle geïnteresseerden (leerlingen en familie, leerkrachten, ...)

Waar? Balkonzaal

Wanneer: Maandag 5 februari, 17u.05 (duur: 96 min, einde dus rond 18u.45).

CLIL aanbod

clil210

Schoolbrochure

klik telkens voor meer info!

BROCHURE

Brochure Sint Jozef web2016 240

Negenblauw250
Mediumblauwwit250
Ga naar boven