Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Foto's vastival online

Het is alweer voorbij, die mooie Vastival-editie van dit jaar. Het engagement van onze derdes en vierdes was wederom sterk aanwezig. Het ingezamelde geld voor de Welzijnschakels Integraal in Brugge en ’t Huiswerk in Roeselare blijft nog altijd binnensijpelen waardoor het totaalbedrag nog stilletjes blijft groeien. Zin om even terug te blikken? Bekijk de foto’s gemaakt door onder andere Emile Descheemaeker (vierdejaar) en Nathan Deplae (zesdejaar).

Lees meer...

Deze week veiling voor vastival - bekijk het unieke aanbod!

De veiling voor vastival krijgt meer en meer vorm... het wordt weer een prachtig aanbod, met o.a. een gesigneerde vinyl/cd van het zesde metaal, dvd-box van Jan Verheyn, een cartoon van O-sekoer, een schitterende chocoladesculptuur, photoshoots enz. Je kan ook als "buitenstaander" bieden, neem gerust contact met ons op! Volg deze pagina want er komt elke dag nog iets bij!

Lees meer...

Vastival 2017 steunt welzijnsschakels

Vastival 2017 komt er aan. Op donderdag 23 februari (en de weken ervoor natuurlijk ook) zetten de leerlingen van de 2de graad zich in voor de welzijnsschakels Integraal vzw in Brugge en 't Huis-werk vzw in Roeselare. Klik verder om te grasduinen in het volledige programma.

Lees meer...

Het project - welzijnsschakels Integraal en 't Huis-werk

Dit jaar steunen we met Vastival Welzijnszorg. Twee zogenoemde welzijnsschakels troffen ons.

Welzijnsschakels zijn groepen vrijwilligers die mensen die uitsluiting ervaren door armoede of afkomst kansen willen bieden. Hun visie is dat elk mens respect verdient en basisrechten heeft in onze samenleving. Er zijn 130 zulke schakels in Vlaanderen. De vrijwilligers van deze schakels brengen huisbezoeken, organiseren groepsactiviteiten, bieden praktische steun, gaan in gesprek met het OCMW, scholen, huisvestingsmaatschappijen, voeren samen actie voor toegang tot goede huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, arbeid, vrijetijdsbesteding.

Integraal
In Brugge heb je de schakel Integraal. (klik hier voor hun eigen website!) Integraal organiseert huiswerk- en studiebegeleiding voor mensen met verminderde leerkansen. Integraal houdt ook zomerkampen waar anderstalige nieuwkomers hun Nederlands kunnen verbeteren. Integraal organiseert ook ontspannende activiteiten voor hun doelgroep.

t huiswerk
In Roeselare heb je 't Huis-werk. (klik hier voor hun eigen website!) Deze welzijnsschakel concentreert zich vooral op de invalshoek huisvesting. Huurwoningen zijn voor sommigen ongeveer onbetaalbaar geworden. 't Huiswerk heeft een drietal woningen in Roeselare aangekocht. De woningen worden aangeboden aan mensen met een laag inkomen. Niet gratis maar wel tegen een haalbare huur.

Beide organisaties hebben Medium een aantal concrete vragen tot steun gesteld. Met de opbrengst van Vastival willen we die steun bieden. En mocht de opbrengst van Vastival dit bedrag overschrijden dan schenken we dat bedrag aan Welzijnszorg. We hebben er namelijk alle vertrouwen in dat zij best weten welke andere welzijnsschakels wat steun kunnen gebruiken.

vastival2017 logo

Vastival & Music for Life 2020

Vastivallogo210

ergenslangsdelijn210

klik voor alle info!

Schoolbrochure 2020

klik telkens voor meer info!

BROCHURE 2020

Brochure Sint Jozef web2016 240

eramuspluslogo

 

buurklassenmenu

 

Negenblauw250
Mediumblauwwit250

CLIL aanbod

clil210

Ga naar boven