Frontpage

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

3des op excursie economie naar Ieper

Op 5 februari gingen de derdejaars economie op excursie naar Ieper. Daar stond een bedrijfsbezoek aan McBride gepland. In het 'In Flanders Fields Museum' kregen de leerlingen een workshop volgde een bezoek aan het museum en een wandeling langs de Vesten.

McBride is ‘Europe’s Leading Private Label Company’. In de vestiging in Ieper worden de huishoudproducten van de private labels, de merken van de distributieondernemingen, gefabriceerd. Van de opslag van de grondstoffen, de mixing van de brouwsels, het afvullen van de flessen, de continue kwaliteitscontrole tot het verpakken en stockeren… de gidsen hebben ons alles laten zien. We zijn onder de indruk om te zien hoe dit modern bedrijf duurzaam ondernemen in de praktijk omzet.

(klik op de foto voor het volledige fotoalbum)

3 Economie 15

In Flanders Fields Museum. Uniformen, helmen, granaten… we konden ze vasthouden, bekijken, zelfs even passen en leerden zo hoe de oorlogvoerende partijen aanpassingen doorvoerden in de loop van de strijd. We werden ook geconfronteerd met pijnlijke gelijkenissen met de hedendaagse conflicten.

3 Economie 02

We sloten af met een wandeling langs de Menenpoort en de Vesten.

Ga naar boven